Ads Top

Green Office geeft duurzaamheid aan UvA boost

Met de oprichting van een eigen Green Office gaat de UvA duurzaamheid onder studenten en medewerkers verder stimuleren. De studentenduurzaamheidsorganisatie start in de loop van dit jaar en is een initiatief van Students for Sustainability Amsterdam (SFSA) en Facility Services van de UvA.

De Green Office moet een bijdrage leveren aan de realisatie van de duurzaamheidsambitie van de UvA. Het streven is om een brede aanpak van duurzaamheid binnen onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering, beleid en community van de universiteit door te voeren. Harold Swartjes, directeur Facility Services: ‘Ik vind dit een heel mooi initiatief en hoop dat het enthousiasme van de studenten aanstekelijk werkt; met frisse ideeën en de inzet van steeds meer mensen moet het mogelijk zijn om onze studeer- en werkomgeving echt duurzamer te maken.’

De UvA Green Office gaat duurzaamheidsprojecten ondersteunen van studenten, medewerkers en onderzoekers. Daarnaast zal de organisatie eigen projecten uitvoeren, en projecten vanuit de universiteit die worden uitbesteed. De Sustainabul-ranglijst en het jaarlijks bepalen van de Carbon footprint zijn bijvoorbeeld twee projecten die de aandacht zullen krijgen vanuit de UvA Green Office. Ook de energiebesparing aan de universiteit is een belangrijk thema.

Het is de bedoeling dat de Green Office de komende twee jaar een duurzaam netwerk bouwt waar UvA-studenten en –medewerkers, maar ook de gemeente, bedrijven en andere geïnteresseerden, deel van uitmaken. Daarnaast gaat ze bijeenkomsten, acties, evenementen en brainstormsessies organiseren over duurzaamheid en duurzaamheidsprojecten aan de UvA.
De UvA Green Office zal worden geleid door studenten en ondersteund door medewerkers. Daardoor kan de energie en motivatie van studenten en de expertise van medewerkers en onderzoekers gezamenlijk worden benut.

De UvA Green Office zal ten minste twee jaar worden gesteund door de UvA.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.