Ads Top

Actie bij kerncentrales Doel bij bezoek Ministers

Op woensdag 20 januari bezoekt Minister Melanie Schultz van Haegen de kerncentrales in Doel, België, samen met haar Belgische ambtsgenoot Jambon.  ISE organiseert een protestactie bij de poort van de kerncentrales in Doel. Vanaf half negen staan actievoerders van WISE en van het Belgische platform "Ons Doel: stoppen die boel" met spandoeken bij de poort. De actievoerders blijven daar tot na het vertrek van de ministers. Die geven om 11.00 uur een persconferentie in het bezoekerscentrum van de kerncentrales.

De roep om sluiting van de reactoren in Doel wordt steeds duidelijker. Gemeenten, provincies, burgers en milieuorganisaties roepen de Nederlandse overheid op alles te doen wat mogelijk is om de Belgen er van te overtuigen dat het langer openhouden van de centrales geen goed idee is. Schultz gaat met iedereen in gesprek maar is tot nu toe poeslief voor de Belgen, ze blijft verwijzen naar het oordeel van de Belgische toezichthouder die de centrales in Doel veilig genoeg vindt om ze nog jaren open te houden.

Maar ze is wel verantwoordelijk voor het wel en wee van de Nederlandse burgers als er wel iets grondig misgaat. WISE roept de Minister dan ook op het Duitse voorbeeld te volgen en onomwonden van de Belgen te eisen dat in elk geval Doel 3 (en Tihange 2), de zogenaamde scheurtjesreactoren, direct sluiten.

Op 19 januari organiseert WISE een 'activerende informatieavond' in Bergen op Zoom. daar wordt onder andere gesproken over toekomstige acties tegen Doel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.