Ads Top

Dertig gemeentelijke sportaccommodaties krijgen 1.300 zonnepanelen

Op ongeveer 30 kleine sportaccommodaties (met name gymzalen) worden in 2016 zonnepanelen geplaatst. Wethouder Jansen (Vastgoed) gaf 18 januari met het plaatsen van het eerste paneel, het startsein voor het plaatsen van meer dan 1300 zonnepanelen op met name gymzalen in heel Utrecht. Op deze eerste sportaccomodatie, de gymzaal van de Luc Stevensschool aan de Marco Pololaan, worden in totaal 72 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen leveren ongeveer in totaal 350.000 Wattpiek vermogen op.

Wethouder Jansen: “Met het plaatsen van de 1300 zonnepanelen wordt de eigen behoefte van deze sportaccommodaties aan elektra opgewekt. De gemeente geeft graag het goede voorbeeld door het gemeentelijke vastgoed zo duurzaam als mogelijk te maken.”

Dit project is onderdeel van het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed. Zoveel mogelijk gemeentelijke gebouwen worden geïsoleerd, de installaties zo zuinig mogelijk afgesteld en duurzame energie opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. De gemeente Utrecht wil in 2030 CO2 neutraal zijn. Daarvoor moet zoveel mogelijk duurzame energie worden opgewekt. Dit kan onder meer door zonnepanelen te plaatsen. Voor 2020 is minimaal 10% van de gemeentelijke daken die behoren tot het te verduurzamen deel (uitgezonderd zijn de panden uit de portefeuilles ruimtelijke ontwikkeling, onderwijs en bereikbaarheid) met zonnepanelen belegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.