Ads Top

ABN AMRO nieuwe partner KLM’s Corporate BioFuel Programma

Het KLM Corporate BioFuel Programma heeft er een nieuwe 12e partner bij: ABN AMRO is officieel toegetreden tot de groep toonaangevende bedrijven die net als KLM duurzaamheid belangrijk vindt en werkt aan het verkleinen van haar milieuvoetafdruk.

Het tekenmoment vond plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO met Gerrit Zalm, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij ABN AMRO en Pieter Elbers, president-directeur en CEO van KLM.
Gerrit Zalm: "We zijn blij dat we kunnen instappen in dit duurzame initiatief van KLM. Op meerdere vlakken werken wij als bank aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Dit programma sluit daar goed bij aan."

“De toetreding van ABN AMRO is een waardevolle toevoeging aan KLM’s Corporate BioFuel Programma. KLM werkt wereldwijd samen met diverse partners om de ontwikkeling van duurzame biofuel te versnellen, zodat de prijs als gevolg van een toenemend aanbod daalt en daarmee hopelijk meer luchtvaartmaatschappijen op duurzame biofuel gaan vliegen. Iedere ontwikkeling is weer een stap in de richting van een duurzamere luchtvaart”, aldus Elbers.

De bedrijven die deelnemen in het KLM Corporate BioFuel Programma betalen een toeslag die het verschil in prijs overbrugt tussen duurzame biofuel en traditionele kerosine. Deze investering wordt volledig aangewend voor de aanschaf van duurzame biofuel door KLM die onder andere op de luchthaven Schiphol wordt toegevoegd aan het brandstofsysteem van het vliegtuig. Hiermee verkleinen de deelnemende bedrijven hun eigen CO2 uitstoot als gevolg van hun zakelijk vliegverkeer en dragen de deelnemers bij aan de verdere ontwikkeling van de markt voor biobrandstoffen.

De duurzame biofuel voor het KLM Corporate BioFuel Programma wordt geleverd door SkyNRG, een bedrijf dat in 2010 is opgezet door KLM. Om nu en in de toekomst de juiste beslissingen te maken op het gebied van duurzaamheid, wordt SkyNRG geadviseerd door een onafhankelijke Sustainability Board. Deze Board bestaat uit de Nederlandse tak van het Wereld Natuurfonds, Solidaridad en de Energy Academy Europe.

Het KLM Corporate BioFuel Programma bestaat sinds 2012. Naast ABN AMRO zijn Accenture, CBRE, FMO, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, Loyens & Loeff, Nike, PGGM, Perfetti Van Melle en Schiphol Group partners van het programma. KLM streeft ernaar om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% (tov. 2011) te verminderen door de vloot te vernieuwen, duurzame biobrandstoffen te gebruiken en de vluchtefficiëntie te verhogen. KLM is reeds ‘best in class’ in fuel efficiency en het gebruik van duurzame biofuel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.