Ads Top

'Tot 60 procent minder gasverbruik dankzij innovatieve oplossing Eneco'

Vandaag introduceert Eneco de innovatieve WarmteWinner, waarmee een gemiddeld huishouden met een cv-ketel tot 60 procent op het gasverbruik kan besparen. Een besparing die consumenten jaarlijks een voordeel tot 250 euro op de energierekening kan opleveren, zegt het energiebedrijf.

De WarmteWinner is een compacte warmtepomp, die het huis verwarmt met warmte uit de ventilatielucht. De installatie is ongeveer zo groot als een verhuisdoos en wordt naast een bestaande cv-ketel geplaatst. De WarmteWinner neemt vervolgens het grootste deel van de warmtelevering van de ketel over, waardoor deze gemiddeld tussen de 40 en 60 procent minder gas verbruikt. De cv-ketel springt dan alleen bij in pieksituaties, bijvoorbeeld op de koudste winterdagen. De forse besparing op het gasverbruik compenseert het stroomverbruik van de WarmteWinner ruimschoots. Daardoor kan een gemiddeld huishouden naar verwachting jaarlijks ongeveer 250 euro op haar energierekening besparen. Dat is extra inzichtelijk met Eneco’s intelligente thermostaat Toon, die de prestaties van de WarmteWinner kan uitlezen.

Eneco introduceert de innovatieve warmtepomp om Nederlandse huishoudens minder afhankelijk te maken van gas. Jeroen de Haas, bestuursvoorzitter Eneco Groep: ‘De warmtevraag van consumenten is een van de grootste uitdagingen in de overgang naar duurzame energie. Een uitdaging die we niet op korte termijn en op grote schaal met zonne- en windenergie of restwarmte kunnen oplossen.

Miljoenen Nederlandse huishoudens hebben een cv-ketel, per huishouden wordt gemiddeld zo’n 1400 kubieke meter gas per jaar verbruikt om te koken, te stoken of te douchen. Met deze innovatie kunnen zij hun gasverbruik halveren. Dat past in onze doelstelling om het energiesysteem te verduurzamen en onze inzet op besparing.’

Eneco ontwikkelde de WarmteWinner samen met Inventum, een bedrijf dat al ruim 100 jaar actief is op het gebied van huishoudelijke apparatuur, waaronder warmtepompen. De WarmteWinner kan eenvoudig geïnstalleerd worden in vrijwel alle huizen met een cv-ketel. Afgelopen december zijn de eerste twee WarmteWinners bij consumenten in Zwijndrecht en Zoetermeer geplaatst. De eerste serie wordt in de komende maanden geproduceerd. Eneco verwacht het product vanaf komende zomer te kunnen leveren.

4 opmerkingen:

 1. Als dit een betaalbare installatie is, zal ik deze zeker gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opnemen in de subsidie regelingen zou top zijn.
  Zeker te overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is afhankelijk van de prijs, maar zeker interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de Eneco site staat 1000 euro inclusief subsidie.
  Dat zou dus binnen 4 jaar terugverdiend kunnen zijn.

  Ben dan wel benieuwd naar de verwachte gemiddelde levensduur van het apparaat. Die zou dan wel een jaar of 10 moeten zijn voordat ik er 1 zou willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.