Ads Top

Leren omgaan met energie

Op vrijdag 22 januari vindt ook in Alkmaar de Kick Off van Energy Challenges plaats. Bij de Energy Challenges gaan scholieren van aan de slag gaan met opdrachten in wedstrijdvorm om op deze manier bewustzijn voor energieverbruik te creëren, te promoten en zoveel mogelijk energie proberen te besparen. Bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Alkmaar zullen de deelnemende teams van de scholen zich presenteren via een kort filmpje. 

Energy Challenges is groen, duurzaam en vooral leerzaam. Het project Energy Challenges is een spel voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs om enthousiasme te genereren en de kennis over energie en duurzaamheid te vergroten. Dit leidt tot een daadwerkelijke bijdrage aan het slimmer omgaan met energie op school, kostenbesparing en meer interesse in technische vervolgopleidingen.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ‘Energy Challenges past goed in het duurzaamheidsprogramma van de gemeente. Bewustwording is heel belangrijk en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Op school kunnen ze nu leren om energie te besparen en dit ook toepassen thuis. Dubbele winst dus!’

Samen met andere bedrijven en instanties zoals Energie Service Noord West, Ronduit Onderwijs en andere gemeenten uit de regio, geeft de gemeente een subsidie aan Energy Challenges.

De deelnemende scholen zijn: Dalton college, Jan Arentsz, Durv Tochtwaard, Willem Alexanderschool (Bergen), Nicolaas Beetsschool, Durv Amstelstraat, Durv Elgerweg, de Duiv (Heiloo) en de Viaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.