Ads Top

TU/e mikt met Atlas-gebouw op hoogste duurzaamheid

Atlas, het vernieuwde hoofdgebouw, wordt hét icoon van de verduurzaming van de TU/e campus en de universiteit. Het gebouw krijgt een optimaal klimaat om te studeren, te werken en te verblijven. De inrichting en techniek voorkomen energetische verspilling en waar mogelijk worden materialen uit het oude gebouw hergebruikt. Intelligente oplossingen die ervoor moeten zorgen dat Atlas het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw van Nederland wordt met de hoogste BREEAM score ‘Outstanding’.

 “In Atlas komen duurzaam wetenschappelijk onderzoek, duurzame bedrijfsvoering en duurzame bouw bij elkaar. Intelligent lighting, solar cell technology en natural ventilation zijn enkele voorbeelden van de duurzame aspecten waarnaar de TU/e ook onderzoek doet. Zo draagt technologie weer bij aan een betere toekomst”, aldus Jan Mengelers, voorzitter van het CvB en voorzitter van de stuurgroep Duurzaamheid.

Om deze ontwikkeling letterlijk te verbeelden zijn doeken aan de gevel van Atlas gemonteerd. Met de werkzaamheden aan het hoofdgebouw loopt de TU/e voorop in duurzame renovatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.