Ads Top

Solar Team Eindhoven gehuldigd

Ruim twee maanden na de overwinning van Solar Team Eindhoven in de Cruiser Class van de World Solar Challenge 2015 in Australië is het team met zonneauto Stella Lux terug in Nederland. Tijdens de nieuwjaarsreceptie ‘The New Horizon’ in het Evoluon in Eindhoven is het team nog eens extra gehuldigd door Jan Mengelers en burgemeester Rob van Gijzel.

De nieuwjaarsreceptie is door een aantal partners voor de derde keer in het Evoluon georganiseerd met het thema ‘What’s Next’. Onder andere Voorzitter van College van Bestuur van Technische Universiteit Eindhoven Jan Mengelers gaf daar zijn visie op het opleiden van de toekomstige ingenieur en de toekomst van technologie op het gebied van energie, mobiliteit en gezondheid.

Daarnaast blikten Liselotte Kockelkoren en Tom Selten van Solar Team Eindhoven terug op het ontwerpen en bouwen van de auto van de toekomst. “Een Dutch Solar Challenge”, lacht Tom Selten. Want naast Solar Team Eindhoven, waren ook de teams uit Delft en Twente succesvol in de wedstrijd. Het team ontving een gouden speldje, speciaal gemaakt door Sylvester Andriessen.

In slechts anderhalf jaar tijd heeft het studententeam Solar Team Eindhoven een energie-positieve auto ontworpen en gebouwd. Met vier zitplaatsen, een kofferbak en een range van maar liefst 1.000 kilometer presteerden het team en de zonneauto Stella Lux het de 3.000 kilometer durende Challenge in oktober in Australië met twee personen uit te rijden. Het team werd voor de tweede keer kampioen in de categorie voor gezinsauto’s op zonne-energie. 

Na de World Solar Challenge vertrok een deel van Solar Team Eindhoven naar China om te auto te presenteren in Shanghai. Het merendeel van het team zette donderdag 17 december weer voet op Nederlandse bodem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.