Ads Top

Alliander presenteert jaarplan 2016

Alliander gaat elektriciteits- en gasnetten slimmer maken en klanten met data ondersteunen bij energiekeuzes. In 2016 wordt bij 450.000 klanten de slimme meter aangeboden. Hiermee houden we de energievoorziening van miljoenen consumenten en bedrijven betrouwbaar en veilig. Dit is terug te lezen in het Alliander Jaarplan 2016, dat dinsdag 5 januari is verschenen.

De energiemarkt is volop in beweging. Altijd beschikbare elektriciteitscentrales worden vervangen door zonnepanelen of windmolens die alleen energie produceren als de zon schijnt of de wind waait. Voor het verwarmen van huizen en het laten rijden van auto’s stappen we over van gas en olie op elektriciteit en warmte. En klanten gaan zelf energie opwekken, voor eigen gebruik of om onderling uit te wisselen. Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de betrouwbaarheid, betaalbaarheid en bereikbaarheid van de energievoorziening en vraagt om passende oplossingen. Alliander werkt aan een energiesysteem waarin gebruikers hun eigen energiegebruik en –verbruik optimaliseren in optimale afstemming.

Daarom investeert Alliander in 2016 in het digitaliseren en versterken van de energienetten. Op sommige plaatsen voegt men innovatieve technieken toe, zodat vraag en aanbod van energie nog beter op elkaar kunnen worden afgestemd. In totaal investeert Alliander ruim 400 miljoen euro in de versterking van de netten.

2016 is ook het jaar waarin wordt begonnen met het op grote schaal aanbieden van de slimme meter, die een cruciale schakel vormt in het toekomstige energiesysteem. In 2016 krijgen 450.000 klanten de meter aangeboden; in 2020 moet de meter bij alle ruim drie miljoen klanten zijn aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.