Ads Top

Enexis bespaart 2,5 miljoen euro in 2015 door hergebruik materialen

Enexis heeft in 2015 ruim 2,5 miljoen euro bespaard door het hergebruiken van materialen. Het afgelopen jaar is gestart met zogenaamd ‘kapitaal intensief’-materiaal, zoals transformatorstations en 10.000-volt-schakelaars. Met name met het hergebruiken van die laatste categorie verwacht Enexis de komende jaren nog aanzienlijke extra besparingen te bereiken. Door bestaand materiaal te hergebruiken onderstreept Enexis het belang van een circulaire economie en zorgt zij ervoor dat de energievoorziening betaalbaar blijft.

Het hergebruiken van materialen sluit goed aan bij de strategie van Enexis. Zo levert het toepassen van circulariteit een bijdrage aan duurzaamheid en aan de betaalbaarheid van de energievoorziening. Enexis kan rekening houden met stijgende grondstofprijzen en circulair werken draagt bij aan het voorkomen van verspilling van grondstoffen.

Enexis heeft een interne website ontwikkeld waar het totale aanbod van gebruikte componenten te vinden is. Hierdoor kunnen componenten eenvoudig besteld worden en kan er direct aangeg​even worden welke configuratie gewenst is. Op deze manier wordt voorkomen dat er onderdelen opnieuw besteld worden, terwijl deze elders in het bedrijf al aanwezig zijn. Het materiaal dat hergebruikt wordt, wordt voor ingebruikname volledig gereviseerd en voldoet op die manier weer aan de laatste technische eisen en betrouwbaarheid als een nieuw onderdeel. 
Jolanda van Zanen, directeur INFRA: “Naast het kostenaspect, zien we dat duurzaamheid, snelle levering en betrouwbaarheid een belangrijke rol spelen voor collega’s om eerst te kijken of er een mogelijkheid is om te kiezen voor gereviseerde componenten. Bovendien bieden we met het reviseren van componenten – uiteraard onder begeleiding van specialisten - een ideale mogelijkheid voor monteurs in opleiding om ervaring op te doen en kennis binnen Enexis te behouden. De componenten zijn spanningsloos en er is wat minder tijdsdruk.“

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.