Ads Top

Provincie trekt geld uit voor projecten energieonderwijs

Drie projecten van de onderwijsinstituten Energy Academy Europe (EAE) en Energy College krijgen in totaal 410.000 euro subsidie van de provincie Groningen. In de projecten is aandacht voor de verdere ontwikkeling van energieonderzoek en -onderwijs. Met de bijdrage wil de provincie de energietransitie, die de komende jaren moet plaatsvinden, verder stimuleren.

Het project Energysense van de Energy Academy Europe krijgt 135.000 euro en richt zich op huishoudelijk gebruik van energie en de manieren om gedrag te beïnvloeden. In het project wordt een hoogwaardige en veilige ICT-infrastructuur gebouwd, die grootschalige data over energiegebruik en gedrag van de 10.000 deelnemende huishoudens breed beschikbaar maakt voor onderzoek en innovatie.

Om in 2022 3.000 studenten op te kunnen leiden met een certificaat van Energy Academy Europe moeten zij naast het reguliere onderwijs een interdisciplinaire specialisatie energie hebben gevolgd. Dit wordt een T-shaped-model genoemd. De Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen werken dit model verder uit in een project voor verschillende studies en vakgebieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.