Ads Top

Stedin installeert slimme meter bij 500.000ste klant

Netbeheerder Stedin heeft op 12 januari bij de 500.000ste klant slimme energiemeters geplaatst. Mevrouw Kraaivanger uit Capelle aan den IJssel is de gelukkige. Zij ontving van Judith Koole, Stedin’s directeur Klant en Markt, een slimme meter en een grote bos bloemen. Stedin is in 2015 begonnen met het kosteloos, grootschalig aanbieden van slimme gas- en elektriciteitsmeters. Tot en met 2020 gaat de netbeheerder bij haar twee miljoen klanten langs om de digitale energiemeters te installeren.

Stedin heeft al slimme meters aangeboden in nagenoeg heel Nieuwegein en Houten en in de gehele Hoeksche Waard. Op dit moment zijn monteurs bezig in de gemeentes Amersfoort, Rotterdam, Delft, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug. Verwachting is dat eind 2016 ruim 800.000 klanten energie kunnen gaan besparen met hulp van de slimme meter.   

De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie en geld te besparen. Minder uitstoot van CO2 is een prominent thema in de energiewereld. De slimme meter helpt hierbij.

Eerder onderzoek dat Stedin liet uitvoeren, toonde aan dat klanten gemiddeld ruim zes procent op hun energierekening kunnen besparen door de slimme meter te koppelen aan een energieverbruiksmanager en hun verbruik actief te monitoren. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.