Ads Top

Zonnepark Doorsneeweg in gebruik genomen

Zonnepark Doorsneeweg, gelegen in het Groningse Nieuwe Pekela, is voltooid en in gebruik genomen. Het zonnepark levert sinds eind 2023 een hoeveelheid groene stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van ongeveer 440 gemiddelde Nederlandse huishoudens op jaarbasis.

Zonnepark Doorsneeweg is ontwikkeld door en in eigendom van PowerField. Het project ligt naast Zonnepark Ommelanderwijk, dat een aantal jaren eerder door PowerField ontwikkeld is.  
 
Het zonnepark bevindt zich op het bedrijventerrein van Smurfit Kappa, één van ’s werelds grootste leveranciers van papieren verpakkingen. Het project is gerealiseerd op 1,6 hectare bedrijventerrein dat niet meer in gebruik was. Hiermee heeft de locatie een nieuwe, duurzame bestemming gekregen.

Om het zonnepark in het landschap in te passen heeft PowerField een groene haag aangelegd die het zicht op de panelen beperkt. Daarnaast zijn er een aantal zaken gerealiseerd voor de omgeving. Zo heeft PowerField een schenking gedaan aan de omwonenden om hen te laten meeprofiteren van het project. Daarbij schenkt PowerField jaarlijks een bijdrage aan het duurzaamheidsfonds van de gemeente Pekela. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.