Ads Top

Eén miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier

In de afgelopen twaalf maanden stapten één miljoen huishoudens over van energieleverancier. ANWB Energie en Vandebron scoorden het hoogst op de overstapbalans. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Energieleveranciers, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 6.400 Nederlanders.

14 procent van de huishoudens is van plan om in de komende twaalf maanden over te stappen. Vattenfall is de grootste energieleverancier met 18 procent marktaandeel.

Bijna 1,5 miljoen huishoudens nemen stroom en/of gas af bij Vattenfall. Dat is 18 procent van alle huishoudens in Nederland. Dit maakt Vattenfall de grootste energieleverancier van Nederland. Eneco (14%) en Essent (13%) volgen op de tweede en derde plaats. Greenchoice levert energie aan 11 procent van de Nederlandse huishoudens en Budget Energie aan 8 procent.

In het afgelopen jaar stapten één miljoen huishoudens over van energieleverancier. Eén op de tien overstappers stapten over van een andere partij naar ANWB Energie, terwijl 4 procent juist ANWB Energie verliet. De overstapbalans komt daarmee op 6 procent.

Vandebron heeft met een instroom van 11 procent en een uitstroom van 5 procent ook een groei van 6 procent. Greenchoice staat met een balans van 4% op de derde plaats. Partijen met de grootste afname in aantal klanten zijn Eneco, Essent en energiedirect met respectievelijk -6%, -5% en -5% op de balans.

Ruim 1,1 miljoen huishoudens willen in de komende twaalf maanden overstappen van energieleverancier. Dit komt neer op 14 procent van de huishoudens. Van alle huishoudens die willen overstappen, weet 68 procent nog niet naar welke energieleverancier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.