Ads Top

Renewi investeert in elektrificatie van één van de grootste vrachtwagenvloten van Nederland

Renewi investeert in elektrificatie van één van de grootste vrachtwagenvloten van Nederland   

Renewi neemt zijn elfde batterij-elektrische vrachtwagen in gebruik. Tegen 2030 de directe en indirecte uitstoot van CO2 met minimaal 50% verminderen, is de ambitie. Net daarom moet de vloot in 2030 maar liefst 80 procent emissieloos zijn.   

Momenteel rijden er in Nederland ongeveer 900 uitstootvrije vrachtwagens rond, waarvan 828 batterij-elektrische wagens. Dit is slechts circa 0,6% van het totale wagenpark, blijkt uit cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In 2050 moet heel Nederland emissieloos rijden. Renewi ’s doelstelling om haar eigen CO2-uitstoot te verminderen sluit hierop aan. Om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame afvalinzameling is elektrificatie van de vrachtwagenvloot heel belangrijk.

Om de afvalstromen in te zamelen en zoveel mogelijk om te zetten in secundaire grondstoffen, beheert Renewi een groot wagenpark. In Nederland rijden er momenteel ruim 1.250 vrachtwagens van Renewi. Hierdoor heeft het bedrijf één van de grootste vrachtwagenvloten van Nederland. Ongeveer 15% van de totale CO2-voetafdruk binnen Renewi is hiervan afkomstig. Om dit verder te verminderen kijkt Renewi naar het optimaliseren van routes maar ook naar het verduurzamen van het wagenpark.    

Voor grotere aantallen elektrische vrachtwagens op één locatie, zijn er laadpleinen nodig. Daarvoor moet er voldoende capaciteit op het stroomnet beschikbaar zijn. Op een aantal Renewi-locaties is er voldoende capaciteit op het stroomnet beschikbaar doordat er grote aansluitingen zijn voor de sorteer- en productielijnen die in de nacht niet draaien. Er zijn echter ook locaties waar Renewi te weinig restcapaciteit heeft op het stroomnet. Het bedrijf onderzoekt daarom ook samenwerkingen met externe partijen rond deze locaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.