Ads Top

Fluvius zet snellaad-infrastructuur op het net bij Cascade Shopping Drogenbos

Netbedrijf Fluvius is klaar met de aansluitingswerken van de twee dubbele snellaadpalen van Shell Recharge op de parking van Cascade Shopping in Drogenbos, waar onder meer een Carrefour, Brico en Auto5 zijn gevestigd. De werken gebeurden in opdracht van vastgoedspecialist Redevco die tegen eind 2024 liefst 656 laadpalen plant op 55 winkellocaties in België. ​

Steeds meer retailers in Vlaanderen bieden oplaadinfrastructuur aan winkelende klanten met een elektrische wagen. Ook zo bij de winkels van heel wat retailparken van Redevco ​ met o.a. hyper- en supermarkten, doe-het-zelf-zaken, carcenters en restaurants over heel Vlaanderen. Redevco schakelde Shell Recharge in om tegen eind 2024 snellaadinfrastructuur te voorzien, uiteraard ook afhankelijk van de vergunningen.

Als ‘Charge Point Operator’ (CPO) bouwt Shell Recharge laadinfrastructuur uit voor winkelcentra, op parkeerterreinen, bij supermarkten en uitgaansgelegenheden. Voor die spelers zijn zo’n oplaadpunten natuurlijk een belangrijke troef voor klanten met een elektrisch voertuig. ​ Shell biedt zowel snelle (+ 11kW), extra snelle (tot 150 kW) als ultrasnelle (300 kW en meer) publieke laadpunten die elektrische voertuigen erg snel kunnen opladen.

In het geval van Cascade Shopping in Drogenbos voorzag Fluvius een elektrisch vermogen van 630 kilovoltampère (kVA), veilig aangesloten op het middenspanningsnet via een aparte elektriciteitscabine.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.