Ads Top

Zonnepanelen langs snelwegen stap dichterbij

De provincie Noord-Holland gaat samen met projectpartners zonne-energie opwekken langs de snelwegen A9, A5, A22, A2, en A1 in Noord-Holland.

Na grondige onderzoeken en actieve betrokkenheid van omwonenden is er nu een voorkeursontwerp. Ook zijn er locaties aangegeven voor de opwekking van zonne-energie.

In deze fase stelt de provincie een provinciaal bestemmingsplan op en worden verdiepende onderzoeken uitgevoerd, waaronder ecologisch-, bodem-, en geluidsonderzoek. Naar verwachting worden deze onderzoeken halverwege 2025 afgerond.

Omwonenden en geïnteresseerden hebben meegedacht over hoe we de energie precies gaan opwekken. Ook in de rest van de proces blijft er veel mogelijkheid tot inspraak door inwoners van Noord-Holland.

Energieroute Noord-Holland omvat de 5 hoofdwegen van ons wegennet (A9, A5, A22, A2, A1), waarbij het project zich uitstrekt van Alkmaar tot aan Amsterdam, Haarlem, IJmuiden, en verder. De provincie werkt samen met de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Haarlemmermeer, Amstelveen, Amsterdam, Ouder Amstel en Diemen, evenals Rijkswaterstaat (RWS), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Rijksvastgoedbedrijf (RVB), en netbeheerder Liander.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.