Ads Top

Fluvius publiceert elektrische capaciteitswijzer voor bedrijven

Netbedrijf Fluvius lanceert een online capaciteitswijzer die toont onder welke voorwaarden er voor bedrijven afname of ​injectie mogelijk is op het elektrische middenspanningsnetwerk in heel Vlaanderen. Dat is belangrijke informatie voor bedrijven die een zwaardere netaansluiting nodig hebben of op zoek zijn naar geschikte locaties voor laadpaalparkings of wind- en zonneparken. De toepassing wordt aangeboden als open data en is beschikbaar via de website van Fluvius.

Bedrijven die willen investeren in nieuwe activiteiten, of willen omschakelen van aardgas naar elektriciteit, hebben soms grote elektrische vermogens nodig of willen net veel lokaal opgewekte groene stroom injecteren. Via een proactief investeringsplan zorgt Fluvius in de komende jaren voor extra netcapaciteit en zorgt het er tegelijk voor dat de beschikbare capaciteit maximaal kan worden ingezet. Die inspanningen zijn nodig om op termijn capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet te vermijden.

Op het Vlaamse middenspanningsnet zijn er vandaag geen grote problemen op het vlak van beschikbare capaciteit. Niettemin is de vraag naar grote elektrische vermogens de voorbije jaren erg hoog en komen we op stilaan dichter bij een saturatiepunt, bijvoorbeeld in West-Vlaanderen. Er zijn dan ook extra investeringen nodig in de bovenliggende hoogspanningsnetwerken, wat uiteraard tijd vraagt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.