Ads Top

Zakelijke kansen voor groene waterstof in de Golfregio

27 Nederlandse bedrijven gaan samenwerken om groene waterstofproductie in de Golfregio te ontwikkelen. Op 30 november 2023 tekenden zij een PIB-samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De groep bedrijven richt zich op de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Oman. Het programma Partners for International Business (PIB) helpt de bedrijven bij hun plannen.

De bedrijven en kennisinstellingen gaan samenwerken in een Partners for International Business (PIB)-cluster. De coördinatie in Dubai is in handen van Holland Hydrogen Hub. De groep bestaat uit zowel publieke als private partners en investeerders in de energiesector in de Golfregio. Door middel van een aantal projecten gaan ze de productie van groene waterstof concreet opstarten. Het doel is om binnen 3 jaar te produceren voor lokaal gebruik en voor export naar Nederland.

Waterstof staat hoog op de agenda van de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Oman. Voor de productie van groene waterstof wordt volop geïnvesteerd in grote zonneparken. Voor de productie en export werken de landen al samen met Japan, Zuid-Korea, India en Duitsland. Ook voor Nederlandse bedrijven liggen hier kansen. Bijvoorbeeld in Saudi-Arabië, waar momenteel ’s werelds grootste productiefaciliteit voor groene ammonia wordt gebouwd. En in Abu Dhabi en Oman, waar wordt geïnvesteerd in de lokale productie, opslag en export van waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.