Ads Top

Consumenten kunnen BTW eenvoudig terugvragen op thuisbatterijen

Slimme thuisbatterijen die aangesloten zijn op een dynamisch energiecontract kunnen in principe aanspraak maken op BTW-teruggave. Dit blijkt uit onderzoek van fiscaal jurist Romano Hagen van De Centrale en dynamisch energieleverancier NextEnergy.

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt, het zogenaamde traden. Dit traden zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer.  

Hierdoor is de financiële aantrekkelijkheid van het investeren in thuisaccu's vergroot. De terugverdientijd, die voorheen op bijna negen jaar lag, is nu teruggebracht naar slechts zeven jaar, waardoor huiseigenaren beter kunnen profiteren van de voordelen van energieopslag. Dit geldt alleen voor thuisbatterijen die slim handelen met een dynamisch energiecontract.

Thuisbatterijen spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Met de verkorte terugverdientijd wordt het voor huiseigenaren nog aantrekkelijker om te investeren in deze groene technologie, waardoor ze niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook besparen op hun energiekosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.