Ads Top

Oorzaak stroomstoringen Amsterdam

Op maandagochtend 22 en dinsdagavond 23 januari zijn er in delen van Amsterdam twee grote stroomstoringen geweest. Beide storingen waren in bijna hetzelfde gebied. Het ging beide keren mis

Maandag werden 68.000 huishoudens en bedrijven getroffen door een storing van anderhalf uur. Dinsdag ging het om 57.000 huishoudens en bedrijven. Die storing was binnen tien minuten verholpen. Enorm vervelend voor de mensen die tot twee keer toe geraakt zijn. Hoewel deze storingen relatief kort duurden is de impact op een stad als Amsterdam en haar inwoners enorm. 

De afgelopen dagen is het station aan de Hemweg volledig onderzocht. Daaruit is gebleken dat het op drie plekken mis is gegaan. Vooral de veranderende weersomstandigheden spelen een grote rol. Het is een periode erg koud geweest, waar de temperatuur nu hoger ligt. Daarnaast heeft het de afgelopen tijd veel geregend en staat het grondwaterpeil hoog. Dat heeft geleid tot vocht in het station, waardoor technische onderdelen kapot zijn gegaan.  

Daarnaast bleek de verwarmingsinstallatie in het station niet goed te werken. Hierdoor bleef het vochtig en kon het vocht zich verder verspreiden. Hoewel de kapotte verwarming op zichzelf niet tot zo'n grote storing had kunnen leiden, is nu sprake van een optelsom van factoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.