Ads Top

SolarDuck haalt € 15 mln euro op voor verdere ontwikkeling drijvende zonne-energie op zee

SolarDuck heeft een volgende financieringsronde gesloten waarmee het bedrijf verdere stappen kan zetten in de ontwikkeling en toepassing van drijvende zonne-energie op zee. SolarDuck zal de eerste commerciële projecten gaan leveren en zet daarmee concrete stappen richting haar doel om in 2030 meer dan 1 GW aan zonne-energie op zee te installeren.

De financiering is verstrekt door zowel bestaande als nieuwe investeerders. Een internationaal consortium van Katapult Ocean, Green Tower, Energy Transition Fund Rotterdam en Invest-NL ondersteunen SolarDuck in het versnellen van een duurzame energievoorziening door toepassing van drijvende zonne-energie op zee. Met deze financiering kan het ervaren team de technologie verder optimaliseren om markten over de hele wereld te bedienen en de verdere uitrol te versnellen.

De technologie van SolarDuck kan worden ingezet in regio’s met weinig wind, maar veel zon, als 'stand-alone' drijvende zonneparken op zee. Daarnaast kan de SolarDuck-technologie gecombineerd worden met offshore wind zoals zal worden toegepast in de Nederlandse Noordzee. SolarDuck streeft een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het uitfaseren van fossiele energiebronnen zoals kolengestookte energiecentrales en dieselgeneratoren. SolarDuck stelt landen, eilanden en offshore-installaties in staat om hun eigen energie duurzaam op te wekken.

SolarDuck heeft inmiddels een pijplijn van meer dan 3,5 GWp en heeft de eerste projecten al gecontracteerd. Zo wordt onder andere gewerkt aan een 5MW project dat geïnstalleerd zal worden in het Nederlandse offshore windpark OranjeWind in samenwerking met RWE. Als het klaar is, zal dit het grootste drijvende zonnepark ter wereld zijn.

Daarnaast levert SolarDuck het allereerste offshore drijvende zonnepark van Japan. Dit project zal worden geïnstalleerd in de baai van Tokio met lokale partner. Een derde project wordt in samenwerking met TNB Renewables ontwikkeld in Maleisië. Voorafgaand aan deze projecten zal SolarDuck begin volgend jaar haar offshore demonstratieproject genaamd 'Merganser' lanceren. Dit zal in de Nederlandse Noordzee worden geïnstalleerd en getest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.