Ads Top

Nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Oterleek en De Weel in gebruik

De nieuwe elektriciteitsverbinding tussen de Noord-Hollandse hoogspanningsstations Oterleek en De Weel is op 24 januari in gebruik genomen. De aanleg van de nieuwe hoogspanningskabel is onderdeel van de uitbreiding van het elektriciteitsnet in de regio. Die is nodig omdat zowel consumenten als ondernemers steeds meer zelf opgewekte stroom terugleveren aan het net en veel meer elektriciteit vragen voor onder meer elektrische voertuigen en warmtepompen.

In opdracht van TenneT heeft bouwbedrijf Heijmans, samen met Prysmian als leverancier van de elektriciteitskabels, voor deze verbinding een kabel van 14,2 kilometer in de grond gelegd.

De nieuwe verbinding zorgt voor meer transportcapaciteit tussen Oterleek en De Weel en draagt – samen met andere projecten – bij aan het ontlasten van het steeds voller wordende stroomnet in dit deel van Noord-Holland. Daarnaast is meer capaciteit nodig om Windpark Wieringermeer aan te sluiten. Voor het volledig kunnen benutten van deze extra transportcapaciteit is er wel een afhankelijkheid van andere projecten die in de regio Noord-Holland Noord gerealiseerd worden, zoals de aanleg van een hoogspanningskabel tussen Velsen, Beverwijk en Oterleek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.