Ads Top

Samsung kondigt samenwerking met Tesla aan op CES

Samsung demonstreert op CES 2024 in Las Vegas een samenwerking met Tesla, waarbij code technologie SmartThings Energy wordt verbonden met verschillende Tesla-producten.

Klanten van Tesla Energy beheren de energiestatus van hun huis nu niet alleen via de Tesla-app, maar ook via SmartThings Energy en Samsung-apparaten voor nog meer gemak en toegankelijkheid, zegt Chanwoo Park, EVP en hoofd van het IoT Development Team van het Device Platform Center bij Samsung.

Het belangrijkste voordeel voor consumenten van de samenwerking is dat SmartThings Energy verbinding kan maken met de Tesla Powerwall, de Solar Inverter, de Wall Connector en EV's. Hierdoor kan SmartThings Energy informatie weergeven over energieproductie, -opslag en -gebruik.
 
Bovendien kunnen consumenten zich beter voorbereiden op stroomonderbrekingen en stroomuitval nu SmartThings Energy kan synchroniseren met de Powerwall ‘Storm Watch’-functionaliteit van de Tesla-app. Dit betekent dat gebruikers in extreme weersomstandigheden, zoals orkanen of zware sneeuwval, gewaarschuwd kunnen worden via SmartThings op hun Samsung-TV's en mobiele telefoons. Daarbij kunnen ze de AI Energy-modus voor en tijdens een stroomuitval activeren om meer back-up energie op te slaan in de Tesla Powerwall.

De dienst is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden gelanceerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.