Ads Top

PowerGo opent haar snelste laadlocatie in Denemarken

Op 8 januari hebben PowerGo en de Deense Minister van Transport de snelste laadlocatie van PowerGo in Denemarken geopend. In Haderup heeft PowerGo acht snellaadpunten geïnstalleerd, als onderdeel van PowerGo’s uitrol van een groot openbaar laadnetwerk in Denemarken.

De laadlocatie is officieel geopend door Thomas Danielsen, de Deense Minister van Transport, wie een elektrische auto oplaadde bij een van de snelladers. Er werden speeches gegeven door Thomas Danielsen, Anders Vigen (Project Manager bij PowerGo) en Dorte West (burgemeester van Herning).

De laadlocatie is te vinden in Haderup, gelegen in de regio Jutland. De laadpalen staan op een parkeerplaats nabij rijksweg 34, een van de hoofdwegen van Denemarken. De vier laadpalen leveren ieder 480 kilowatt (kW), met een maximum van 240 kW per laadpunt. Dit betekent dat bij elke laadpaal twee voertuigen tegelijk kunnen opladen met ieder 240 kW. Daarbij zijn de laadpalen uitgerust met LCD-schermen, waarop gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot laad- en betaalinformatie.

De nieuwe snellaadlocatie maakt deel uit van de uitrol van het Deense laadnetwerk, zoals vastgesteld in het ‘Infrastructuurplan 2035’. Het Deense Directoraat Wegen heeft hiervoor een aanbesteding uitgeschreven. Dit is een van de zeventien aanbestedingen die PowerGo heeft gewonnen in Denemarken.

Bij PowerGo laden bestuurders van EV’s met 100% duurzame energie. PowerGo gebruikt het EV-platform van Deense partner Spirii om de laadpunten te realiseren, beheren en exploiteren. Via dynamische laadtarieven biedt PowerGo eerlijke en transparante laadprijzen aan gebruikers, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. De PowerGo Charge app geeft gebruikers inzicht in de tarieven voor de aankomende uren en biedt verschillende betalingsmogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.