Ads Top

Siemens Gamesa en Vestas onderzoeken standaardisatie in transportuitrusting voor windturbinetorens

Siemens Gamesa en Vestas, twee grote spelers in de windenergiesector, hebben de handen ineengeslagen om de logistieke processen in de offshore windindustrie beter te stroomlijnen. Hun recente samenwerkingsovereenkomst, gefaciliteerd door Energy Cluster Denmark, richt zich specifiek op het standaardiseren van apparatuur voor het transport van windturbinetorens.

Op dit moment wordt elke windturbinetoren voor offshore-installatie individueel verscheept, waarbij de fabrikant een speciaal frame op het installatieschip last om de toren vast te zetten. Dit proces verbruikt aanzienlijke hoeveelheden ijzer en arbeid op de kade. Wanneer de offshore-installatie is voltooid, moet alle gebruikte apparatuur van het schip worden verwijderd, wat opnieuw kostbaar is in termen van tijd, geld en duurzaamheid.

Het knelpunt is dat er in de toekomst te weinig beschikbare installatieschepen zullen zijn. Dit vormt een ernstige belemmering voor de energietransitie, niet alleen voor fabrikanten maar voor de hele waarde- en toeleveringsketen.

Door hun krachten te bundelen, streven Siemens Gamesa en Vestas ernaar de kostbare apparatuur te optimaliseren die elk bedrijf afzonderlijk levert. De sleutel tot deze optimalisatie? Standaardisatie. Door gezamenlijke standaarden voor de industrie vast te stellen, willen ze eenvoudigweg meer turbineonderdelen sneller kunnen leveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.