Ads Top

Windpark Nieuwe Hemweg geopend

Vattenfall, NS en ProRail hebben samen windpark Nieuwe Hemweg geopend. Afgelopen maanden bouwde Vattenfall zes windturbines op het terrein van NS in de Amsterdamse haven. Ze vervangen twaalf oudere exemplaren uit de provincie Noord-Holland.

De afgelopen maanden zijn zes grote windmolens geplaatst op de grond van NS nabij station Amsterdam Sloterdijk op windpark Nieuwe Hemweg. Een locatie met vele uitdagingen omdat de grond schaars is in dit gebied en er al een opstelterrein voor treinen stond gepland voor ProRail. Desondanks is het NS, ProRail, Vattenfall en het Havenbedrijf na intensief overleg gelukt om de zes nieuwe windmolens te combineren met het opstelterrein. Een bijzondere samenwerking, want het is de eerste keer dat Vattenfall in Nederland een windpark direct naast een opstelterrein voor treinen bouwt.

Afgelopen najaar werd begonnen met de bouw van de turbines. Die konden dankzij zacht winterweer in recordtempo worden opgebouwd. Na een uitgebreide testperiode zijn de turbines nu officieel in gebruik genomen. De stroom die de windmolens produceren gaat naar Vattenfall.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.