Ads Top

Twee nieuwe windturbines om te voldoen aan de energiebehoefte farmabedrijf Takeda in Lessines

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben de plannen toegelicht voor de bouw van twee windturbines in Lessines, tussen de RN56 en de rue Pierre Fontaine, ter hoogte van het farmabedrijf Takeda. De twee windturbines zullen elk jaar 12.500.000 kWh groene energie produceren.

Hierdoor wordt 10.158 ton CO2 (eq.) vermeden in vergelijking met de gemiddelde Belgische elektriciteitsmix. Deze besparing is vergelijkbaar met de uitstoot van ongeveer 1.250 dieselauto's (1).
Het windproject in Lessines zou het Waalse Gewest helpen zijn klimaatdoelstelling van 100 MW geïnstalleerd vermogen per jaar, of ongeveer 30 windturbines per jaar, te halen, wat de minimumdoelstelling die voor 2030 is vastgesteld.

De windturbines zouden worden geplaatst in een landbouwgebied, in de buurt van een hoofdweg (RN56) en een bedrijvenpark waar Takeda via een directe lijnverbinding rechtstreeks van de geproduceerde elektriciteit zal kunnen profiteren. Takeda streeft ernaar haar koolstofvoetafdruk tegen 2025 met 40 procent te verminderen en tegen 2040 koolstofneutraal te zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.