Ads Top

NewMotion eerste laadpuntaanbieder licentie voor netbalancering op megawattschaal

NewMotion zegt de eerste laadpuntaanbieder ter wereld te zijn met een licentie om netbalanceringsdiensten te leveren op een megawattschaal. Dit is een schaal die gelijk staat aan het energieverbruik van 1.000 huishoudens, waarbij individuele elektrische voertuigen worden samengevoegd tot een virtuele batterij. NewMotion gaat de nieuwe dienst inzetten voor haar duizenden klanten op het bestaande NewMotion-netwerk van slimme laders.  
 
De hoeveelheid duurzame energie op het elektriciteitsnet neemt toe. In 2020 nam volgens het CBS de productie van groene stroom met 40 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, zorgt deze toename van hernieuwbare energie op het net voor meer frequentieschommelingen.

De noodzaak van netbalancering wordt hierdoor groter. Netbalancering - het opvangen van fluctuaties in het stroomnetwerk - met elektrische voertuigen (EV’s) is een duurzamer alternatief dan bestaande oplossingen. Wanneer EV’s hiervoor op grote schaal worden ingezet, wordt afhankelijkheid van kolen- en gascentrales gereduceerd.

Om frequentieschommelingen op te vangen gaat NewMotion de netbalanceringsdienst frequency containment reserve (FCR) leveren aan TenneT. FCR is het belangrijkste middel om grote stroomonderbrekingen op te vangen. Met hun reserves kunnen marktpartijen, zoals NewMotion, transmissienetbeheerders zoals TenneT helpen om het Europese net op 50 Hertz frequentie te houden en stroomstoringen te voorkomen. NewMotion’s netwerk van slimme laders kan binnen enkele seconden reageren op afwijkingen van de netfrequentie. Dit is tot 600% sneller dan alternatieven op basis van fossiele brandstoffen, terwijl het geen noemenswaardig effect heeft op de laadervaring.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.