Ads Top

Belgische Mega betreeft Nederlandse markt


De Belgische energieleverancier Mega wil de Nederlandse energiemarkt veroveren met zeer goedkope groene energie. Drijvende kracht is onder meer de bekende Rotterdamse investeerder Pieter Schoen van de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE). Doelstelling is dat Mega binnen drie jaar tijd ten minste 1,5 miljoen Europese klanten bedient.
 
Zeer recent verkreeg Mega toestemming van de Autoriteit Consument en Markt om ook energie aan Nederlandse consumenten te gaan leveren. De Rotterdamse investeerder Pieter Schoen, onder meer bekend van het tv-programma Dragons’ Den, heeft sinds 2019 samen met collega-investeerder Theo de Rooij een meerderheidsbelang in de Belgische onderneming.
 
Mega gaat klanten niet alleen energie leveren, het gaat ze ook helpen energie te besparen door hun huis voordelig te isoleren. Een paar maanden geleden stak Schoen enkele miljoenen in Isolatiespecialist.nl, een van de grootste isolatiebedrijven van Nederland. Een gecombineerd aanbod voor klanten in Nederland, België en Frankrijk was een van de redenen om in het bedrijf te stappen.

De Nederlandse energiemarkt is bekend terrein voor Pieter Schoen: in 2005 zorgde hij samen met toenmalig zakenpartner Harald Swinkels voor een revolutie op de Nederlandse energiemarkt door met de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) in recordtijd uit het niets een groot marktaandeel te veroveren. In ruim tien jaar groeiden zij met NLE uit tot de vierde energiemaatschappij van Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.