Ads Top

4500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken

 

De gemeente Rotterdam en het Klimaatfonds slaan de handen ineen voor de realisatie van 4500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken. Rotterdamse bewonersorganisaties, VvE’s, maatschappelijke organisaties en instellingen zonder winstoogmerk zoals scholen, sportverenigingen, welzijn-, zorg- en culturele instellingen kunnen vanaf nu een financiële bijdrage aanvragen voor zonnepanelenprojecten. De regeling levert hen per zonnepaneel zo’n 30 euro voordeel op.

De samenwerking met het Klimaatfonds betreft een aanvulling op de huidige subsidieregelingen van de gemeente Rotterdam, waaronder het onlangs gelanceerde Energietransitiefonds en de Energietransitielening voor kleine VVE’s die na de zomer beschikbaar komt. Met de optelsom aan financieringsmogelijkheden wil de gemeente het de Rotterdammer nog aantrekkelijker maken om woningen en woongebouwen versneld te verduurzamen.

Voor de realisatie van de zonnepanelen op de Rotterdamse daken wordt samengewerkt met de Rotterdamse sociale onderneming WijkEnergieWerkt. Deze organisatie leidt Rotterdammers op zodat zij als zonnepanelen-installateur aan het werk kunnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.