Ads Top

Bouw windpark Hollandse Kust van start

De bouw van offshore windpark Hollandse Kust Zuid is begonnen. Het schip met de eerste monopile funderingen is onderweg naar de bouwlocatie op zee.

De komende twee jaar zal voor de Nederlandse kust het eerste subsidievrije windpark op zee ter wereld verrijzen. De fossielvrije energie die het park opwekt, wordt gebruikt voor de verduurzaming van industrie, bedrijven en huishoudens.

De bouwwerkzaamheden voor windpark Hollandse Kust Zuid beginnen met het plaatsen van funderingen. Elke fundering wordt speciaal gemaakt voor de locatie waar die wordt geïnstalleerd. Daardoor zijn ze allemaal verschillend. De zwaarste en grootste monopile weegt 955 ton en is 75 meter lang, terwijl de lichtste en kortste fundering nog altijd 735 ton weegt en 62 meter lang is.

In de eerste maanden worden al tientallen funderingen aangelegd. Tijdens de winter, als de golven vaak te hoog zijn om veilig te kunnen werken, wordt een pauze ingelast. De bouw zal in het voorjaar van 2022 weer worden hervat.

Vattenfall bouwt het windpark samen met de recent aangekondigde partner BASF. Het park komt te liggen op ongeveer 18 kilometer voor de kust van Den Haag en Zandvoort. De verste windmolen staat op 36 kilometer afstand uit de kust.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.