Ads Top

Huiseigenaren mogen duurzame subsidies combineren

Huiseigenaren mogen sinds eind april de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die gebruikt wordt voor isoleren, warmtepompen, en zonneboilers, combineren met een subsidie van de provincie of eigen gemeente. Dat meldt Solar Magazine.

Per ingang van dit jaar is een aantal regelingen om je huis te verduurzamen aangepast door de overheid. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat na uitbreiding van de ISDE bij sommige maatregelen aan aanvullende subsidie wordt geboden door provincies en gemeenten. Alleen was het combineren van subsidies eerder niet toegestaan.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hoopt dat mensen door subsidies te combineren eerder overstag gaan met het verduurzamen van hun woning. De ISDE-subsidie kan pas na een investering worden aangevraagd, bij sommige lokale subsidies kan dit al vooraf worden gedaan - wat een grote investering gemakkelijker maakt.

Dit jaar mogen huiseigenaren voor het eerst subsidie aanvragen voor een aansluiting op een warmtenet of stadswarmte. De vergoeding ligt rond de 50 procent van de kosten, gemiddeld kost zo'n aansluiting vijfduizend euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.