Ads Top

Fluvius plaatst bijna 2500 nieuwe ledlampen in Port of Antwerp

Deze maand ronden Fluvius en Port of Antwerp een grootschalig verlichtingsproject in de Antwerpse haven af. In vier maanden tijd zijn daar maar liefst twee 423 ‘gewone’ lampen systematisch vervangen door interactieve ledverlichting. Beide bedrijven werkten nauw samen om dit huzarenstuk tot een goed einde te brengen.

Met een grootschalig verleddingsproject zette het Antwerpse havenbedrijf Port of Antwerp de volledige openbare verlichting in de Antwerpse haven om naar ledlampen. De uitvoering besteedde Port of Antwerp uit aan Vlaams netbeheerder Fluvius. Die kon voortbouwen op zijn uitgebreide ervaring in de ombouw van de stedelijke en gemeentelijke lichtparken naar leds. Al liep die in havengebied natuurlijk veel sneller dan in een dichtbebouwde woonzone of binnenstad.

Het verleddingsproject in de Antwerpse haven bestond uit twee fases. Eerst werden bijna 2 500 lichtpunten, verspreid over het hele havengebied, vervangen door interactieve ledlampen met een eigen dimprofiel. Vervolgens worden er waar nodig digitale meters tussengeplaatst, om het verbruik van de nieuwe lampen te meten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.