Ads Top

Groei duurzame energie in het Westland dankzij uitbreiding aardwarmte Trias Westland

Vanaf 1 juli is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland officieel in bedrijf. Het tweede aardwarmtedoublet is een uitbreiding op het eerste doublet.

De geproduceerde warmte, goed voor meer dan 40 MWth, staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 40.000 huishoudens per jaar.

Met het omzetten van de hendel is het tweede aardwarmtedoublet van Trias Westland in gebruik genomen. In oktober wordt de eerste warmte geleverd aan nieuwbouwwoningen in het ontwikkelgebied 'Liermolen'.

In de zomer van 2020 is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland geboord op 2,3 km diepte. Hierbij heeft men als eerste in de geothermiesector een vernieuwend technisch concept ingezet. Deze is erop gericht om de aardwarmteput in de hele lengte in één keer te voorzien van binnenbuizen van glasfiber epoxy (GRE). Hierdoor zijn ze volledig corrosiebestendig.

Met de uitbreiding van de productiecapaciteit zijn ook twee warmtekrachtkoppeling installaties (wkk) geplaatst. Om de duurzame warmte bij aangesloten deelnemers te krijgen is elektriciteit nodig. Het gas dat meekomt bij de productie van aardwarmte zetten we via WKK’s vanaf nu om in elektriciteit. Hiermee wordt de elektriciteitsvraag van de pompen en de warmtelevering direct op de eigen locatie opgewekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.