Ads Top

Rivierenland schakelt over op duurzame energie: 1,2 TWh in 2030

Regio FruitDelta Rivierenland wil 1,2 TWh (terawattuur) duurzame energie opwekken in 2030 en 34% minder koolstofdioxide (CO2) uitstoten. Dit staat in de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0

Regio FruitDelta Rivierenland zet in op 191 hectare zon op dak, 249 hectare aan zonnevelden en 49 windturbines in 2030. Dit is het resultaat van een verkenning van acht gemeenten, provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, Greenport Gelderland, Samenwerkende Woningcorporaties Rivierenland, Liander, VNO-NCW Rivierenland en Gebiedscoöperatie Rivierenland en inwoners.

De gemeenteraden van de 8 gemeenten in Rivierenland, het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland en Provinciale Staten van Gelderland nemen voor juli 2021 een besluit over de RES.

Daarna stuurt de regio de strategie naar het Nationaal Programma. Dat doen ook de overige 29 energieregio’s in Nederland. Zo komt er een beeld of we voldoende locaties in heel Nederland hebben om duurzame energie op te wekken. Het werk is dan beslist nog niet klaar. De komende jaren moet er hard gewerkt worden om te zorgen dat winturbines en zonnevelden er ook echt komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.