Ads Top

Zonnepark Eerbeek op voormalige stortplaats

BrummenEnergie realiseert in samenwerking met Solar Green Point op de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek Zonnepark Eerbeek. Hier komen ruim 15.500 zonnepanelen op 6 hectare grond. Deze leveren samen voldoende stroom voor ruim 1.600 gezinnen.

De ontwikkeling van het zonnepark komt mede tot stand door bewoners uit de gemeente via de Coöperatie Vereniging Eerbeek-Brummense Energie Maatschappij (BrummenEnergie).

Jan van der Meer, gedeputeerde Energietransitie: “Het zonnepark draagt bij aan de Gelderse doelstelling om in hoog tempo over te schakelen naar duurzame energie en CO2-reductie. Het is ook voor een belangrijk deel een initiatief van bewoners zelf. Mooi dat we aan dit initiatief hebben kunnen bijdragen.”

De zonnepanelen worden in de zomer van 2020 geplaatst. In het najaar wordt het park aangesloten op het net is nu de verwachting. December 2020 kan dan de eerste elektriciteit worden geproduceerd.

De aanvragers hebben met de energievoucher uit de Groeiversneller Oost NL een goed bedrijfsplan kunnen maken. De financiering kwam mede rond door een samenwerking tussen Triodos Groenfonds, vanuit Topfonds Gelderland door Oost NL en Solar Green Point.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.