Ads Top

Alphabet introduceert vast tarief voor elektrisch laden

Alphabet biedt samen met Eneco eMobility naar eigen zeggen als eerste leasemaatschappij een vast tarief voor het opladen van een elektrische auto ongeacht waar de auto wordt opgeladen. Er worden geen bijkomende kosten in rekening gebracht. Hiermee maakt Alphabet een einde aan de jungle van tarieven. Elektrisch laden kan vanaf nu inzichtelijk en goedkoop.

De tarieven voor het laden van elektrische auto’s lopen sterk uiteen en bovendien is het vooraf voor de gebruiker vaak onduidelijk wat een laadbeurt precies gaat kosten. Wat er betaald moet worden voor het opladen hangt af van de locatie en de leverancier. Zo kunnen de starttarieven bij de verschillende laadstations in Nederland variëren van 12 cent tot ruim 2 euro. Daarnaast worden in veel gevallen aanvullende transactiekosten in rekening gebracht zoals roaming- en handlingskosten, waarmee de kosten kunnen oplopen tot meer dan 1,00 euro per kWh.

Met de vaste tarieven die Alphabet nu introduceert, is die onduidelijkheid verleden tijd. Het oplaadtarief geldt voor alle laadlocaties, inclusief openbare en snellaadpunten in binnen- en buitenland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.