Ads Top

Delfts regiokantoor van Stedin in een duurzaam jasje gestoken

Burgemeester Marja van Bijsterveldt en CTO David Peters hebben vorige week het gerenoveerde regiokantoor van netbeheerder Stedin aan de Energieweg in Delft heropend.

Het pand uit 1971 was verouderd en voldeed niet meer aan de duurzaamheids- en werkplekeisen van Stedin. Na twee jaar renoveren is het kantoor toekomstklaar gemaakt met een moderne klimaatinstallatie, geïsoleerde gevels, HR++ dubbelglas, ledverlichting, laadpalen voor elektrische auto’s en een zonnedak.
Energielabel A

Door de renovatie is het regiokantoor veel beter geïsoleerd. De LED-verlichting met bewegingssensoren is stukken zuiniger en het gebouw kan nu efficiënter worden verwarmd. Hierdoor gaat de uitstoot van CO2 van het kantoor aanzienlijk omlaag. Het kantoor heeft nu een energielabel A.

Het hele binnenwerk van het gebouw is gesloopt, zodat er minder gesloten kamers zijn en meer open kantoortuinen met meer werkplekken. Het gesloopte materiaal is zoveel mogelijk hergebruikt of duurzaam verwerkt. Stedin elektrificeert de komende jaren haar wagenpark, daarom zijn er 60 nieuwe laadpalen bij het pand geplaatst en is rekening gehouden met nog meer laadpalen in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.