Ads Top

90 auto’s op waterstof in Arnhem

Het project H2 Drive heeft als doel 90 auto’s op waterstof, in een straal van 30 kilometer rond het centrum van Arnhem, rond te laten rijden. Meer informatie en het H2-Stimuleringspakket is aan te vragen via h2-drive.nl. Zo werken we samen met de gemeente Arnhem aan schone lucht en de overschakeling naar schone brandstof.

Jan van der Meer gedeputeerde Energietransitie en milieu: “De lucht moet snel schoner worden én we moeten tempo maken in de overschakeling naar duurzame brandstof. Waterstof is veelbelovend, maar we moeten wel versnellen in de ontwikkeling daarvan. Daarom ben ik blij met dit project".

Het pakket bestaat uit onder andere 50 procent korting op tanken op waterstof bij het waterstoftankstation in Arnhem. En een ophaalservice bij een lege tank. Voorwaarden voor deelname aan het project zijn onder andere het delen van ervaringen over het gebruik van een waterstofauto. En de aanvrager woont of werkt in een straal van 30 kilometer rond het centrum van Arnhem.

Gloedcommunicatie, H4 Lease, Herwers, Stichting Kiemt en KplusV bedachten het project en voeren het uit. Provincie en gemeente ondersteunen het project financieel. Het project H2-Drive loopt tot 24 juli 2020. In de regio Arnhem is zeer veel waterstofkennis én er is een waterstoftankstation aan de Westervoortse Dijk in Arnhem. Daarom past dit project goed bij Arnhem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.