Ads Top

Essent en Refugee Talent Hub werken aan oplossing monteurstekort

Essent en de Refugee Talent Hub slaan de handen ineen om het tekort aan energiemonteurs op te lossen. Essent zoekt samen met zijn servicepartners de komende jaren meer dan 1.000 energiemonteurs voor het leveren en installeren van energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Door het talent van vluchtelingen te benutten, hoopt de marktleider verschillende vacatures te vervullen. De samenwerking kent in eerste instantie een looptijd van een jaar.

De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaald werk als doel. Zo draagt het talent van vluchtelingen bij aan het oplossen van de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bovendien helpt de samenwerking met Essent vacatures te vervullen die helpen bij de verduurzaming van Nederland. Vorig jaar luidde Essent hierover al de noodklok. Door het tekort aan energiemonteurs dreigt het tempo te vertragen waarin onze huizen en gebouwen energiezuiniger worden. En dat terwijl het verduurzamen van woningen een speerpunt van het Klimaatakkoord is.

De samenwerking start met het werven en opleiden van enkele energiemonteurs op het vlak van isolatie. “We moeten in Nederland honderdduizenden woningen door isolatie energiezuiniger maken. Dat is vaak de eerste stap richting verduurzaming. Isolatiemonteurs zijn daarom ontzettend belangrijk,” legt Thomas Strikwerda van isolatiebedrijf Nederland Isoleert uit. Hij heeft direct baat bij de samenwerking van Essent met de Refugee Talent Hub. “Nederland Isoleert groeit hard, en we zoeken daarom steeds nieuwe medewerkers. Het is fysiek werk. Goede medewerkers vinden is ontzettend moeilijk. Het zou daarom fantastisch zijn als we enkele vluchtelingen een goede start in Nederland kunnen geven en tegelijkertijd de verduurzaming een duw in de rug geven.”

Wilma Roozenboom, directeur van de Refugee Talent Hub: “De Refugee Talent Hub werkt inmiddels samen met 29 werkgevers en een groot aantal maatschappelijke organisaties. Bij bedrijven als Accenture, Arcadis en TenneT hebben we al mensen geplaatst. Zo zijn inmiddels ruim 150 vluchtelingen aan een baan gekomen. Wij zijn enthousiast dat we dit nu ook met Essent en zijn servicepartners opstarten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.