Ads Top

Essent vergroot aanbod groene stroom uit Nederland

Essent verduurzaamt het stroomaanbod door de komende 15 jaar groene stroom uit Groningse windparken te kopen. Daarmee kunnen 100.000 extra huishoudens stroom gaan gebruiken die duurzaam in Nederland opgewekt is.

De windparken Eekerpolder en Oostpolder in Groningen moeten respectievelijk dit najaar en einde zomer volgend jaar in gebruik zijn. Vanaf dat moment koopt Essent de volledige opbrengst aan groene stroom voor 15 jaar in bij windparkontwikkelaar innogy. Zo garandeert Essent de stroomafname voor lange tijd. Bovendien stimuleert Essent hiermee de ontwikkeling van duurzame opwek van stroom in Nederland en maakt deze stroom beschikbaar voor zijn klanten.

Afgelopen vrijdag werd uit cijfers van Eurostat duidelijk dat Nederland op het gebied van duurzame energie het slechtst presteert van alle Europese lidstaten. In 2018 kwam slechts 7,4 procent van de energie van hernieuwbare bronnen. Het doel voor dit jaar is dat we naar 14 procent toe gaan, bijna een verdubbeling. Met aankoop van de groene stroom uit de Groningse windparken door Essent stijgt het aanbod van in Nederland opgewekte duurzame stroom, wat bijdraagt aan de Nederlandse energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.