Ads Top

Hardenberg krijgt 900.000 euro om huiseigenaren te helpen bij energiebesparing

De gemeente Hardenberg gaat huiseigenaren in de gemeente in 2020 helpen om in de eigen woning energie te besparen. Hiervoor ontvangt de gemeente van het Rijk een subsidie van 900.000 euro. Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor kleine energiebesparende maatregelen in de eigen woning.

In de gemeente Hardenberg staan ruim 17.000 grondgebonden koopwoningen. Woningen zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale energieverbruik. Hier valt dus veel winst te behalen. Daarom zet de gemeente Hardenberg zich al jarenlang in voor het verduurzamen van woningen.

Ook in 2020 gaat de gemeente aan de slag met projecten die huiseigenaren helpen om thuis energie te besparen. Voor de uitvoering van deze projecten ontvangt de gemeente van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidie van € 900.000 uit de Regeling reductie energiegebruik (RRE).

De gemeente gaat het geld onder andere gebruiken om vouchers uit te geven waarmee huiseigenaren kleine energiebesparende maatregelen kunnen treffen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie, het aanschaffen van LED-lampen of hulp bij het inregelen van de CV-installatie.

Daarnaast gebruikt de gemeente de subsidie voor advies en tips aan huiseigenaren over kleinschalige maatregelen en om inwoners te helpen bij het gezamenlijk inkopen van spouw- of vloerisolatie, HR++glas of zonnepanelen.

Begin 2020 werkt de gemeente de manier waarop huiseigenaren deze subsidie kunnen inzetten verder uit. Huiseigenaren worden in de loop van 2020 door de gemeente geïnformeerd over de mogelijkheden.
Wethouder Jan ten Kate: "In Hardenberg timmeren we behoorlijk aan de weg als het gaat om een duurzame toekomst. Het opwekken en gebruiken van duurzame energie is daarbij een speerpunt. Maar we zetten ook in op energiebesparing en het verduurzamen van woningen. Want alle energie die je bespaart, hoe je niet duurzaam op te wekken. Met deze subsidie kunnen we huiseigenaren in de gemeente helpen om hun woning nog sneller te verduurzamen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.