Ads Top

Groen licht voor 94.000 zonnepanelen op ‘Bavelse Berg’

Rooftop Energy kan aan de slag met de aanleg van een mega zonnepark op de Bavelse Berg in Breda. BNG Bank, BOM Renewable Energy en duurzame beleggingsinstelling Meewind financieren tientallen miljoenen voor het park dat met 94.000 zonnepanelen tot de grootste parken van Nederland gaat behoren. De financial close vond 9 januari plaats.

Het zonnepark van ruim 37 MWp ten oosten van Breda gaat genoeg elektriciteit leveren voor circa 10.000 huishoudens. Rooftop Energy zorgt voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van de zonneweide. Inmiddels is Enexis gestart met de aanleg van de elektrische verbinding in Breda-Noord. In het eerste kwartaal van 2020 zullen de bouwwerkzaamheden op de Bavelse Berg starten.

In samenwerking met BNG Bank, BOM Renewable Energy en duurzame beleggingsinstelling Meewind heeft Rooftop Energy de miljoenenfinanciering afgesloten. R

De gemeente Breda gaf eind 2018 groen licht voor de komst van het zonnepark. Ingenieursadviesbureau Sweco is sinds 1970 eigenaar en verhuurder van het terrein op de Bavelse Berg en is verantwoordelijk voor de nazorg van de afvalberg. Het uiteindelijke ontwerp en de ruimtelijke inpassing in de omgeving vonden plaats in nauwe samenwerking met de gemeente en Sweco, die ook als adviseur betrokken is bij de ontwikkeling, realisatie en exploitatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.