Ads Top

Greenchoice experimenteert met 24/7 groene stroom


Greenchoice start samen met smart Spectral een pilotproject om de allereerste Altijd Groen wijk in Nederland te realiseren. Op weg naar 'Altijd Groen' gaan 28 huishoudens van Ecowijk Mandora in Houten onderzoeken hoe energieopslag en timing daarbij een rol kunnen spelen.

De duurzame energieleverancier wil met het project ervaring opdoen met het volledig fossielvrij maken van de energievoorziening, zonder bijmenging van grijze stroom zoals dat nu gebeurt op het landelijke elektriciteitsnet.

In de toekomst wordt het aandeel van groene stroom op het elektriciteitsnet steeds groter. Omdat duurzame bronnen als zon en wind het net instabieler maken wordt het belangrijk om vraag en aanbod van lokaal opgewekte energie beter te timen en overschotten op te slaan om later te gebruiken. Met dit pilotproject onderzoekt Greenchoice wat er mogelijk is binnen Ecowijk Mandora, waarbij schaalbaarheid naar landelijk niveau het uitgangspunt is.

Greenchoice wil naar een situatie waarin Nederlandse groene stroom op het elektriciteitsnet wordt gezet op het moment dat consumenten die stroom ook echt gebruiken. Ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait. Altijd Groen heet die visie. Greenchoice faciliteert in deze transitie met vier door haar onderscheiden noodzakelijke stappen: energie besparen, opwekken, timen en opslaan. Deze stappen komen in het pilotproject allemaal aan bod. Door middel van een technische analyse, waarbij Spectral haar expertise op het gebied van data-analyse en slimme energie-technologienetten inbrengt, wordt inzicht opgedaan over de mogelijkheden en beperkingen binnen deze vier stappen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.