Ads Top

CEO Peter Vermaat weg bij Enexis

CEO Peter Vermaat heeft laten weten zijn taken bij Enexis medio 2020 te willen overdragen aan een opvolger. Na zes jaar leiding te hebben gegeven aan Enexis vindt hij het tijd voor een nieuwe stap.

Met het afronden van het klimaatakkoord breekt een volgende fase aan in de energietransitie, aldus Vermaat. 'De afgelopen jaren heb ik als CEO binnen en buiten Enexis kunnen bijdragen aan de randvoorwaarden en de startsnelheid die nodig zijn voor de uitvoeringsfase die nu begint. Er staat een duidelijke strategie en er is een stabiel en zeer gecommitteerde organisatie van management en medewerkers. Onze operationele activiteiten liggen in 2020 op het hoogste niveau ooit; daarmee is een nieuwe fase aangebroken die vraagt om andere accenten in organisatie en leiderschap dan toen ik in 2014 begon. Het is goed dat een nieuwe CEO daar de komende periode leiding aan gaat geven.'

Het is nog niet bekend wat de volgende functie van Peter Vermaat zal zijn: 'Voor de komende tijd richt ik me vooral op het verder vergroten van de realisatiekracht van Enexis. Ik vind het prettig om voldoende tijd te kunnen nemen voor het inwerken van mijn opvolger en zal me daarnaast geleidelijk gaan oriënteren op een nieuwe fase in mijn loopbaan.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.