Ads Top

Aannemer Reimert gaat windpark bij Almere Pampus bouwen

Energiebedrijf Vattenfall heeft aannemersbedrijf Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere gecontracteerd voor de herontwikkeling van windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus. De huidige 10 windmolens worden in 2021 vervangen door tien nieuwe, grotere turbines. Reimert zal het werk verrichten dat vooraf gaat aan de plaatsing van de windmolens zelf. Tauw helpt Reimert bij de voorbereiding hiervan.

Zo moeten er 10 fundamenten voor de windmolens door Reimert gemaakt worden en bouwt het bedrijf twee inkoopstations, waar de stroom die door de turbines worden opgewekt naartoe zal worden geleid. Daarnaast komen er tien kraanopstelplaatsen voor de hijskranen die de turbines gaan installeren en wordt er ongeveer 5 kilometer weg aangelegd om alle machines en onderdelen op locatie te krijgen en te onderhouden.

In de komende maanden wordt eerst gestart met het afbreken van de huidige windmolens. Deze molens krijgen naar verwachting een tweede leven in Oost-Europa. Nog voor de start van de zomer zal Reimert aan de slag gaan met de aanleg van het nieuwe windpark. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. In de lente van 2021 wordt begonnen met de installatie van de turbines zelf.

Reimert heeft Tauw ingeschakeld voor de voorbereiding van de realisatie. Anton van Essen, projectmanager bij Tauw, is enthousiast over de samenwerking binnen dit project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.