Ads Top

Zonnestroomdak KDC Rozemarijn in de Europawijk officieel geopend

Op donderdag 10 oktober, tijdens de Week van de Duurzaamheid, is het collectieve zonnestroomdak op het dak van het medisch kinderdagverblijf Rozemarijn officieel geopend. Het dak aan de Laan van Angers in Schalkwijk voorziet zevenentwintig huishoudens van stroom.

Eveline Mathot en Pieter Bosma hebben het Spaarnecollectief opgericht en het initiatief genomen tot dit collectieve zonnestroomdak. De Raphaelstichting heeft het dak beschikbaar gesteld en vervolgens is in samenwerking met Kennemer Energie de zonnestroominstallatie gerealiseerd. Sinds afgelopen juli wordt groene stroom opgewekt.

Meedoen aan een collectief zonnestroomdak is een goed alternatief voor wie zelf geen zonnepanelen op eigen dak kan plaatsen. Of voor wie dit wel kan, maar hiermee niet voldoende voor eigen gebruik kan opwekken.

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.