Ads Top

Eneco eMobility neemt Duitse laaddienstverlener chargeIT mobility over

Eneco eMobility B.V en de Duitse leverancier van laaddiensten chargeIT mobility GmbH uit Kitzingen (Beieren) bundelen hun krachten op de groeiende markt voor e-mobility.

Met de overname van 100% van de aandelen van het Duitse chargeIT mobility GmbH breidt Eneco zich verder uit in Europa. Eneco verwelkomt dankzij de overname een team van bijna 40 werknemers en de klanten van chargeIT, waaronder verschillende gemeentelijke nutsbedrijven (Stadtwerke). Als gevolg van de overname voegt Eneco ongeveer 3.000 oplaadpunten toe aan haar portefeuille. De financiële details van de transactie worden door beide partijen niet bekendgemaakt.

Eneco en chargeIT mobility bundelen hun krachten door de ervaring van chargeIT mobility, die al is opgedaan in de Duitse markt, te combineren met de jarenlange ervaring van Eneco in de Benelux-markt.

Het managementteam van chargeIT mobility zal zijn opdracht in het bedrijf voortzetten om een succesvolle integratie met Eneco te verzekeren en het bedrijf in de toekomst verder uit te breiden. Sebastian Bachmann, CEO van chargeIT mobility: “Met Eneco hebben we de juiste partner gevonden om een nog sterkere positie te verkrijgen in de komende groeifase van e-mobiliteit in Duitsland en Europa. Op deze manier kunnen we onze innovatieve kracht succesvol op de weg blijven zetten”.

Het is de tweede overname van Eneco eMobility in 2019. De laaddienstverlener nam in maart dit jaar 100% van de aandelen van Flow Nederland B.V. over.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.