Ads Top

Diepste punt boring markeert duurzaam hoogtepunt voor Beatrixkwartier Den Haag

Terwijl de discussie over het behalen van de klimaatdoelstellingen in het hele land in volle gang is, zet het Beatrixkwartier in Den Haag concrete stappen richting een circulair bedrijfsleven, namelijk met het aanleggen van een nieuwe warme koudeopslag (WKO).

Vandaag 4 oktober bereikt de boring hiervoor met 250 meter het diepste punt. Het markeert direct een duurzaam hoogtepunt in de ambitie van de Green Business Club Beatrixkwartier om in 2030 van het gas af te zijn. De WKO zal het gehele kantoorgebouw CentreCourt voorzien van groene energie. Hiermee vormt het Haagse Beatrixkwartier een voorbeeld voor andere zakendistricten in Nederland. Geïnteresseerden mogen op 4 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen bij de boring en vragen stellen. 

De partners van de Green Business Club Beatrixkwartier, Bouwinvest, Cromwell, MN, Nationale Nederlanden en Gemeente Den Haag zetten zich gezamenlijk in voor een overgang naar groene energieopwekkers met als doelstelling om in 2030 van het gas af te zijn. Bouwinvest, gespecialiseerd vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers, zet hierin nu concrete stappen door CentreCourt te voorzien van een warmte-koudeopslag.

Een WKO-systeem slaat warmte en koude uit het gebouw op in twee bronnen diep onder de grond. In de winter wordt het gebouw verwarmd met de warmte onttrokken uit de warme bron. Het afgekoelde water wordt vervolgens opgeslagen in de koude bron. Dit koude water koelt het gebouw vervolgens weer in de zomer. Zo wordt het gebouw op duurzame en circulaire wijze op temperatuur gehouden.

1 opmerking:

  1. Prachtig project in Den Haag waar Eneco Warmte & Koude langjarig duurzame warmte & koude gaat leveren !

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.